Faalangst begeleiding en examen

Rijschool Ron Bosvelt is gediplomeerd faalangstinstructeur. Ron heeft al heel vaak faalangstleerlingen aan een rijbewijs geholpen. Als je bij Rijschool Ron Bosvelt geslaagd bent heb je geen faalangst meer.

Faalangstexamen (BNOR)

Om de kans op slagen voor faalangstleerlingen groter te maken is er het speciale Faalangstexamen. Het is iets duurder dan het gewone examen, maar duurt ook langer, namelijk 1 uur en 20 minuten in plaats van 55 minuten. Ten eerste is er aan het begin van het examen ruimte om rustig met de examinator te praten. Deze zal zijn best doen om je op je gemak te stellen. Er is dus meer aandacht voor een persoonlijke benadering. Je kunt tijdens het examen aangeven dat je even pauze wilt houden en je krijgt meerdere mogelijkheden om te laten zien dat je een bepaalde handeling goed kunt verrichten. Als je dus door zenuwen iets niet meteen goed doet, dan mag je het nog een keer proberen. En je krijgt een speciale faalangst-examinator die getraind is in het omgaan met mensen die zenuwachtig zijn.

Mensen die 4 keer gezakt zijn voor het praktijkexamen zijn verplicht om het faalangstexamen te doen. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze examenvorm meteen te doen. Rijschool Ron Bosvelt geeft je hierover een goed advies.

In het filmpje rechts kun je zien hoe het toegaat tijdens een faalangstexamen.
Hier kun je meer te weten komen over faalangst.